Emet Meslek Yüksekokulu Gençlerine “Teknoloji Bağımlılığı” Semineri Düzenlendi.

Çağımızın hastalığı olarak kabul edilen ve tüm dünyada yaygın olarak görülen ” teknoloji bağımlılığı” ile ilgili olarak farkındalık yaratmak, çözümler bulmak ve önleyici tedbirler almak amacıyla Emet Meslek Yüksekokulu Gençlerine  “Teknoloji Bağımlılığı” Semineri Düzenlendi.

Yeşilay ve Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulunun organizasyonu ile  23.12.2015 tarihinde saat 11.00’de Emet Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda, okulumuz öğrencilerine yönelik,  Teknoloji Bağımlılığı Semineri gerçekleştirildi.
Konuşmacı olarak katılan Mevlut Ali ESEN “Teknoloji bağımlılığın belirtileri, neden olduğu sorunlar ve bağımlılığı kontrol altına alma yöntemleri” hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi.

Esen, “Bağımlılık, kişinin bütünlüğe erişememesinden kaynaklanır ve kişinin kendisine inanmayı kestiğinin göstergesidir” dedi. Dünyada 1 milyar 300 milyon civarında Facebook, 700 milyon dolaylarında da Twitter kullanıcısının olduğunu dile getiren Esen, 350 milyon kişinin bağımlı olma riskini taşıdığını söyledi. Sosyal medyanın afet yönetimi, dijital pazarlama, siyaset, vatandaş gazeteciliği, haberleşme ve sosyalleşme konularında kullanıldığını belirten Esen, “Sosyal medyaya bağlanalım ama bağımlı olmayalım” dedi.

Emet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan BİRCAN seminerin “Teknoloji Bağımlılığı ilgili farkındalığı artırdığını Seminere gösterilen yakın ilgi, katılımcı profili ve ele alınan konular itibariyle, Kütahya Yeşilay Başkanı Ali GÜNEŞ’E, Konuşmacı olarak katılan Mevlut Ali ESEN’e Teşekkür Belgelerini verdi.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2019, Pazartesi