Emet MYO’dan Fidan Dikimine Destek

       Kütahya'nın Emet ilçesindeki ormanlık alanda geçen sene 12 Eylül 2017 günü başlayan, 4 köyü etkileyen ve 495 hektar alanının zarar gördüğü alana tohum bırakıldı, fidanların dikimine başlandı.

       Emet MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan BİRCAN, Öğr. Gör. Gencer SÜMBÜL ve Emet MYO öğrencilerinin fidan dikimi için destek verdiği, ilçeye bağlı Kabaklar köyünde düzenlenen törene Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mustafa Şükrü Nazlı ve Ahmet Tan, İl Jandarma Alay Komutanı Tayfun Dündar, Kütahya İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Kütahya Orman Bölge Müdürü Adnan Kayım, Emet Kaymakamı Hasan Çiçek, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, Emet Orman İlçe Müdürü Mustafa Karagöz, Emet ve Hisarcık AK Parti İlçe başkanları, Kurum amirleri ve yangından etkilenen köylüler katıldı.
 

       Yangını söndürme çalışmalarında olduğu gibi yine devlet-millet işbirliğiyle yanan bölgelerin ağaçlandırıldığını belirten Nayir, şöyle konuştu: 

       "Kütahya olarak geçen yıl Emet ve Domaniç ilçelerinde çıkan orman yangınlarında iki acıyı birden yaşamıştık. Yangın çıktığında buradaki söndürme çalışmalarında birlik ve beraberliği görmek nasip olmuştu. Türkiye'nin dört bir tarafından hem orman teşkilatları hem de yerel yönetimler, vatandaşlarımızla birlikte yangınların daha da büyümesini engellediler. Orman köylülerimiz, yangın söndürme ekiplerinin ihtiyaçlarını karşılamışlardı. Bizler hem emeğimizi hem de duamızı birleştirerek orman yangınlarında büyük bir mücadele verdik. Bugün aynı şekilde devletimiz, vatandaşlarımızla birlikte ağaçlandırma çalışmaları yaptı."

       Kalabak köylülerinin çay ve gözleme ikramıyla fidan dikimi programı sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2019, Pazartesi