Meslek Yüksekokulumuzda Milli Mücadelede Gazi Emet Konulu Konferans

Meslek Yüksekokulumuzda 27 Nisan Ceviz Dere Zaferinin 100. yıl etkinlikleri kapsamında Emet Ceviz Dere Araştırma Derneğince (ECDAD) “Milli Mücadelede Gazi Emet ” konulu konferans düzenlendi.

Emet MYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa  konuşmacılar ECDAD Derneği Başkanı Ali Duyan ve Dernek Genel Sekreteri Süleyman Özsu'nun yanı sıra MYO Müdürümüz Öğr. Gör. Vedat Bakır, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. Vedat Çetin, Öğr. Gör. Serkan Yücel, Meslek Yüksekokulu Sekreterimiz Ömer Büyük,  akademik, idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Milli Mücadelede batı cephesinde düşmana en etkin direnişlerden birini gösteren ve ağır kayıplar verdiren Emet ve köylerinde yaşanan olayları Meslek Yüksekokulumuzda okulumuz öğrencileri büyük bir ilgi ile dinlediler. Bugün okumak  için geldikleri topraklarda 100 yıl önce bağımsızlık için yapılan mücadeleler, Dr. Fazıl Doğan önderliğinde kurulan Emet Müdafa cemiyeti, düşmana ilk kurşunu atan porsuk Ahmet,Emet Milli müfrezesi ve Emetin köyleriyle bir yakılıp yıkılması gençlerimize görsel sunumlarla anlatıldı. Konferansın soru cevap bölümünde kazanan öğrencilere Yazar Ahmet Öztürk'ün  Doktorlar Köy Yollarında kitabı hediye edildi. Konferans, MYO Müdürümüz Öğr. Gör Vedat Bakır’ın teşekkür konuşması, ECDAD Derneği Başkanı Ali Duyan ve Dernek Genel Sekreteri Süleyman Özsu'ya  teşekkür belgesi ve hediye takdiminin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Konferansın sonunda, Meslek Yüksekokulu öğrencilerimize ve tüm katılımcılara Emet Belediyesince Milli Mücadele dönemini anlatan Dr. Fazıl Doğan’ın yazmış olduğu ''Milli Mücadele Hatıralarım'' kitabı  hediye edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2022, Perşembe