2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Törenimiz, Meslek Yüksekokulumuz kampüsünde gerçekleşti.

Mezuniyet Törenimize Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan ERASLAN, Belediye Başkanımız Mustafa KOCA, Garnizon Komutan Vekilimiz Şefik CAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa CÖRE, Emet Meslek Yüksekokulu İdari ve Akademik Personeli, mezun öğrenciler ile aileleri katıldı.

Mezuniyet  törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Bircan’ın mezun öğrencilerimize ve ailelerine hitaben yaptığı konuşma ile devam etti.

Emet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan BİRCAN konuşmasında:  “Zaman su misali hızla akıp gidiyor. Bir eğitim öğretim yılı bakın ne çabuk geçti ve yılın sonuna geldik. Öğretmenleriniz olarak bizler anne gibi, baba gibi, abla ve abi gibi olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayal yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, beceriler alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, çalışıyoruz. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan onları eğiten ve öğreten, biçimlendiren öğretmen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Sevgili gençler herkesin hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlığınız gösterecektir. Sevgili mezunlarımız, sizleri iki yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime veya iş hayatınıza uğurluyoruz. Kendinize iyi bir iş ve iyi bir eş bulun. Hayat boyu mutlu olun. Biz sizleri çok sevdik ve seveceğiz. Zaman içerisinde okulunuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, birçok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken, hayat sınavında sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz, bahtınız açık olsun. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri başarılı bir işadamı, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin guru bizlere yeter de artar bile. Sevgi ve saygılarımla…”ifadeleri ile bitirdi.

Daha sonra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan ERASLAN, Yurdumuzda yaşanan terör olayları nedeniyle, sazlı sözlü  eğlenceler ile mezuniyet törenleri yapmadıklarını ifade ederek: “Sizlerin yaşlarında vatan evlatlarını toprağa verirken yaşananları yok sayarak eğlenceler düzenlemek bizlere yakışmazdı”.  İfadeleriyle başladığı hitabına,  “Bu şirin ilçede, bu okulda iki yılınızı geçirdiniz. İnşallah hayatınızın en tatlı anıları burada tecelli etmiştir. Bugün itibarıyla sınavlardan sonra diplomalarınızı alacak ve hayat yolunuza devam edeceksiniz. Size tavsiyem lütfen kendinizi geliştirmeye devam edin, yani aranır ve kalifiyeli bir eleman olmanız sizin elinizde. Buradan aldığınız nüve çekirdeğin üzerine ne koyacaksanız kendi değerinizi kendiniz arttıracaksınız. İstikbalimiz sizlersiniz. Bakın burada biz rahatlıkla tören yapabiliyorsak, evlerimizde huzur içinde oturabiliyorsak, bugün yuvasına ateş düşen birçok toprağa düşmüş genç fidanımızın sayesinde olmaktadır. Onları da buradan rahmetle anmaktan geri durmayalım. Onları şükran ve minnetle yâd etmek istiyorum. Allah yolunuzu açık etsin, bahtınız açık olsun, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum" sözleriyle sonlandırdı.

Törende konuşan Emet Belediye Başkanı Mustafa KOCA, " Her yıl yurdun dört bir yanından ilçeye gelerek eğitim gören öğrencilerini kendi evlatları ve hemşehrileri olarak görüyoruz. Bu yıl belediyemizce de çocuklarımızın daha modern bir ortamda boş zamanlarını değerlendirmeleri için yapılan kafeteryamızı da protokolle rektörlüğümüze devrediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Emet Belediye Başkanı Mustafa KOCA ile Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan ERASLAN arasında Yeni yapılan okul kafeteryasının Üniversite Rektörlüğümüze devredilmesi protokolü imza töreni yapıldı.

Mezun öğrenciler adına konuşmasını yapmak ve künyesini çakmak üzere Okul Birincisi Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü öğrencimiz Esma ATALI: “Ben buruya Türkiye’nin diğer ucundaki bir şehirden Kars’tan geldim. İlk defa il dışına çıktım. İlk başlarda buraya alışmakta zorluk çeksem de kısa sürede ben de bir Emet’li oldum gali. İnanıyorum ki buradan almam gereken her şeyi alarak ayrılıyorum ve yine buradan edindiğim tecrübe ve bilgilerin hayatımın bundan sonraki kısmına ışık tutacak nitelikte olduğuna inanıyorum" dedi.

Emet Meslek Yüksekokulu Halk Oyunları Ekibinin Ege Yöresi Halk Oyunları Gösterisi büyük alkış aldı.

Törende dereceye giren öğrencilere, Garnizon komutan vekilimiz Şefik Can Emet Belediye Başkanı Mustafa KOCA, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Kaan ERASLAN, Hisarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Süleyman Emre ÖZCAN, Emet Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hasan BİRCAN ve Öğretim Görevlileri tarafından plaket verildi.

Belediye Başkanlığının sponsorluğunda yapılan bölümler arası halı saha futbol turnuvasında birinci, ikinci ve üçüncü olan futbolculara, Yüksekokulumuz tarafından organize edilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi.

 

Mezun olan öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ile Kepler büyük bir coşkuyla havaya atıldı.

Tüm mezun öğrencilerimiz bu anlarının yaşayacakları en güzel anlardan birisi olması için, geri sayım eşliğinde keplerini büyük bir coşkuyla havaya attılar. Anne ve babaları için mutluluğun ve gururun sembolü olan bu emsalsiz anları fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

Tören sonunda ise davetlilere Geleneksel Mezuniyet Pilavı ikram edildi.

 

Son Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2018, Pazartesi