Meslek Yüksekokulumuzda Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Gerçekleştirildi

"Bağımlılıkla Mücadele" konulu etkinlik 02.10.2024 tarihinde Meslek Yüksekokulumuzda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Tavşanlı Kaymakamlığı İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nden ASDEP/Sosyolog Merve ÖĞÜTÇÜ konuşmacı olarak katıldı. ÖĞÜTCÜ etkinlikte; davranışsal bağımlılık, nelere bağımlı olunabileceği, zararlı madde bağımlılığı, bağımlılık ve dopamin ilişkisi, bağımlılığın sebepleri, fiziksel, davranışsal ve psikolojik belirtileri, kimlerin risk altında olduğu, bağımlılık ile mücadelede yapılan çalışmalardan bahsetti. Halüsinojen maddelerin ciddi zararlar verdiğinin altını çizerek bağımlılıkla başa çıkma yöntemleri ve TCK'da zararlı madde kullanımının yeri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kendisi ayrıca, bağımlılıkla mücadelede bilgili ve bilinçli olmanın önemini vurguladı. Eğitim, konuşmacının öğrencilerimizin sorularını yanıtlaması ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2024, Perşembe