İç Kontrol

Genel Bilgiler

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulu  Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 14. 02. 1994 tarih ve 94.5.332 Sayılı kararıyla kurulmuştur. Yüksekokulumuz ilk olarak Emet ilçe Merkezinde bulunan ve daha sonraları Ashaboğlu İlköğretim Okulu olarak da kullanılmış olan binada eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2008 yılında Üniversite Rektörlüğümüz, Emet Kaymakamlığı, Emet Belediyesi, Yüksekokul Derneğimiz, Kamu Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Emet Halkının destekleriyle inşa edilen mevcut binasına taşınmıştır.

38000 m2 açık, 3800 m2 kapalı alana sahip yüksekokulumuz Kütahya merkezine 100 km uzaklıkta olup, ulaşım Kütahya Merkez Otagarından sağlanabilmektedir.

Eğitim-öğretim faaliyetleri 14 adet derslik, kütüphane, 1 adet konferans salonu, 1 adet çok amaçlı salon/drama salonu, 1 adet sosyal faaliyet odası, 1 adet toplantı salonu, 1 adet bilgisayar ve 1 adet çok amaçlı kimya laboratuvarında sürdürülmektedir. Eğitim ve öğretim süresi 4 yarıyıl (2 yıl) olan Meslek Yüksekokulumuz kadrosunda 12 Öğretim Görevlisi,  9 İdari Personel, 5 Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam 27 Akademik ve İdari Personel görev yapmaktadır.

Eğitim-öğretim faaliyetlerine ilk olarak 1994-1995 öğretim yılında ‘Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve ‘İşletme Yönetimi programları ile başlayan yüksekokulumuz, sürekli büyüme ve gelişme ivmesini canlı tutarak bugün gelinen noktada Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Kimya, Maliye, Sağlık Kurumları İşletmeciliği olmak üzere 9 farklı program altında eğitim öğretim hizmetlerini sürdürmektedir. Ayrıca Çocuk Gelişimi, Dış Ticaret, Kimya, Maliye ve Sağlık Kurumları ve İşletmeciliği programlarının ikinci öğretimleri de bulunmaktadır.

Öğrenci merkezli bir anlayışla faaliyetlerini sürdüren yüksekokulumuzda gerçekleştirilen tüm sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerde öğrencilerimizin katılımına büyük önem verilmektedir. Böylece öğrencilerimizin gelecekte içinde bulunacakları iş dünyasının rekabetçi şartları altında başarılı olmaları için, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanında sosyal ve kültürel etkinliklere de ağırlık verilmeye çalışılmaktadır.

1-Kontrol Ortamı Standartları

KOS1-Etik Değerler ve Dürüstlük

KOS2- Misyon-Vizyon, Organizasyon Yapısı ve Görevleri

KOS3- Personelin Yeterliliği ve Performans Değerlendirme

KOS4- Yetki Devri

2-Risk Değerlendirme

Stratejik Planda Yer Alan Birimin Sorumlu Olduğu Göstergeleri İzleme Formu

RDS1-Planlama ve Programlama

RDS2- Risklerin Belirlenmesi ve Değerlendirmesi

3-Kontrol Faaliyetleri Standartları

KFS1- Kontrol Stratejileri ve Yöntemleri

KFS2- Prosedürlerin Belirlenmesi ve Belgelendirilmesi

  • Birimce Hazırlanmış Prosedürler
  • Kurumsal Düzeyde Hazırlanmış Prosedürler 
  • Personel Formları
  • İdari İş Akış Süreçleri
  • Öğrenci İşleri İş Akış Süreçleri
  • Mali İşler İş Akış Süreçleri

KFS3- Görevler Ayrılığı

 KFS4- Hiyerarşik Kontroller

KFS5- Faaliyetlerin Sürekliliği       

KFS6- Bilgi Sistemleri Kontrolleri

4-Bilgi Sistemleri Kontrolleri 

BİS1- Bilgi ve İletişim

BİS2- Raporlama-Birim Faaliyet Raporları

BİS3- Kayıt Dosyalama Sistemi (EBYS-Arşiv güncel ve düzenlidir.)

BİS4- Hata, Usulsüzlük ve Yolsuzlukların Bildirilmesi

5-İzleme

İS1- İç Kontrol Değerlendirmesi

İS2- İç Denetim

  • İç Denetim Birimi Bulguları ve Yapılan İyileştirme Formu
  • İç Denetim Eylem Planları  
Son Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2025, Perşembe