Emet MYO’da “Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçerim” Semineri

Dumlupınar Üniversitesi Emet  Meslek Yüksekokulu öğrencilerine Tavşanlı Sosyal Hizmet Merkezi’nden AEP Eğitimcisi - Sosyolog Seçil SARGIN YAMAN tarafından “Evlilik Öncesi Eğitim-Hayat Arkadaşımı Nasıl Seçerim?” konulu seminer verildi.

            Seçil SARGIN YAMAN verdiği seminerde evlilik kurumu, toplumun temel direği olan ailenin başlangıç birimidir. Sağlıklı evliliklerin oluşmasında en önemli unsur, kişinin eşini seçmeyi tesadüflere bırakmaması, bu kararı bilinçli olarak vermesidir. Eş seçimi rastgele bir süreç değildir. Evlenmek için verilen karar; kişinin bundan sonraki hayatını kiminle ve nasıl geçireceğini, iç dünyasını ve hayallerini kiminle paylaşacağını, zorlukları kiminle nasıl aşacağını, kişiyi bekleyen yeni sorumlulukları, çocuklarının annesinin/babasının kim olacağını ailenin bir bütün olarak nasıl bir hayatı olacağını belirlediğini ifade ederek, videolarla da desteklediği seminerde eşlerin ilerideki evlilik hayatları hakkında gerçekçi ve birbiriyle örtüşen beklentiler içinde olmaları, benzer ve farklı yönleri üzerinde yeterince düşünüp tartışmaları gerektiğine vurgu yaptı.

     Emet Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Uğur SAYLAN ve Öğr. Gör. Rıdvan SEZGİN seminer sonunda, Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür edip plaketlerini takdim ettiler.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2019, Pazartesi