Meslek Yüksekokulu‘muzda Mezuniyet Töreni

                 Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olan öğrenciler için 03.05.2019 tarihinde mezuniyet töreni düzenlendi. Yüksekokul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Emet Belediye Başkanı Hüseyin DOĞAN, İlçe Jandarma Komutanı Mukadder DEMİR, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan YILDIRIM, daire müdürleri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

                Törenin açılış konuşmasını yapan Emet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur SAYLAN, “Bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Bugünün özel bir anlamı var çünkü yüksekokulumuzun kuruluşunun 25.yılında 24.dönem mezunlarını vermenin sevincini yaşıyoruz. EMYO bundan 25 yıl önce 14 Şubat 1994 tarihinde kurulmuştur. Yüksekokulumuzun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. EMYO olarak 2018-2019 eğitim öğretim yılında 19 adet teknik gezi, konferans, eğitim ve etkinlik düzenlenmiştir. Akademik kadromuz bugüne kadar 52 adet ulusal ve uluslararası yayınlar yapıp, tebliğler sunmuşlar ve projeler yürütmüşlerdir. Yıllar içinde iş yaşamında, dikey geçiş sınavlarında en başarılı mezunlar olmalarını sağladınız. Adımızı Kütahya’nın en başarılı meslek yüksekokulları arasına taşıdınız. Bugün Çocuk Gelişimi, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve Maliye bölümlerinin yer aldığı Yüksekokulumuzda gelecek sene Sosyal Hizmetler ve Kimya Teknolojisi bölümleri Yüksekokulumuza ve ilçemize kazandırıldı. Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümü içinde çalışmalar yürütülmektedir. Bu süreçte Rektörümüz Prof. Dr. Remzi GÖREN’e ve emeği geçen herkese teşekkür eder, Çabalarınız için hepinize şükranlarımı sunarım.” dedi.

            Öğrencilere hitabında ise Müdür Dr. Öğr. Üyesi Uğur SAYLAN; ”Sahip olduğunuz bu diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor. Sorumluluklarınızdan biri çevrenize, yakınlarınıza ve çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan bir insan olmanın gereklerini davranışlarınızla göstermek ve örnek olmaktır. Onlara insan olmanın değerini bilmeyi ve korumayı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulu mezunu örnek bireyler olarak öğreteceksiniz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda EMYO kimliğinizi onur duyarak taşımanız ümidiyle. Hepinize, geleceğine umutla bakan bir yaşam diliyorum. Güzel ülkemizin çağdaş yarınlarını gerçekleştirecek olan gençlerimizi, EMYO mezunlarımızı sevgiyle uğurluyor, hayatınızda başarılar diliyorum.” Dedi. Müdür Saylan öğrencilere yönelik yaptığı konuşmanın sonunda Emet Şivesi ile “Ehbablarım Gözel Emetimizi Unutman Gali” diyerek öğrenciler ve törene katılanlar tarafından büyük alkış aldı.

                Törende konuşan Emet Belediye Başkanı Hüseyin DOĞAN; “Her şey hayal etmekle başlar. Hayaller ideallere ve hedeflere dönüşür. Azim ve gayretle birleşirse başarı gelir. Bundan 15 yıl önce bende ilk önce meslek yüksekokulundan mezun oldum. Daha sonra  10 yıl öncede Yüzüncü yıl Üniversitesi veterinerlik fakültesini birincilikle bitirdim.  Meslek yüksek okulları yüksek öğrenimde ara lokomotif görevi görmektedir. Bizler Gazi Emetliler olarak eğitim hayatınızda sizlere verdiğimiz destekle gönüllerinize girebildiysek, sizden hayatınızın bundan bölümünde ilçemizin gönül elçileri olarak tanıtımını yapacağınıza inanıyoruz. Bundan sonrada Gazi Emetimizde sizleri ve ailelerinizi ağırlamaktan daima onur duyacağız. Hepinize sağıklı, mutlu, başarılı ve uzun bir ömür diliyorum .Allaha emanet olun.” dedi.

                Törenlere katılamayan Emet Kaymakamı Hasan ÇİÇEK gönderdiği kutlama mesajında ülkemizin hedeflerini gerçeğe dönüştürmede özgüveni yüksek, zengin bir medeniyet birikimini temsil eden gençlere güvenlerinin tam olduğunu ifade etti.  Zorlu fakat bir o kadarda keyifli bir eğitim döneminin geride bırakarak iş hayatında yoluna devam edecek öğrencilere başarılar diledi.

Mezuniyet töreninde Meslek Yüksekokulu halk oyunları ekibinin gösterileri ilgi ile izlendi. Ayrıca Yüksekokul öğrencileri tarafından hazırlanan 15 Temmuz Destanı Sergisi ile Sanat Sergisi törene katılanlardan tarafından büyük beğeni topladı. Sanat Sergisinde Çocuk Gelişimi Bölümü  “Çocuk ve Müzik” ve “Çocukta Sanat ve Yaratıcılık” dersinde yapılan materyaller sergilendi.

Yüksekokul halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından son 3 dönem değerlendirmesine göre okul birincisi olan Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi Kader DEMİR mezuniyet konuşmasını yaparak mezuniyet kütüğüne künyesini çaktı. Okul birincisi Kader DEMİR, okul ikincisi Tuana ELGİNOĞLU ve okul üçüncüsü Beyza Nur ÇAN’a plaketleri verildi, her bölümde ilk 3’e giren öğrencilere de protokol ve yüksekokul bölüm başkanları tarafından hediyeler verildi.

                Öğrencilerin hep birlikte kep atma heyecanı yaşadığı tören geleneksel Özbek Pilavı ikramı ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, Perşembe