Meslek Yüksekokulu Müdürümüz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinliklerine Katıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur SAYLAN, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine katıldı.

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Uğur SAYLAN Cumhuriyet'in 96. yıl dönümü sebebiyle düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine katıldı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramında tüm resmi daireler, özel kuruluşlar ve müesseseler Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile süslendi. Ayrıca, ilçenin giriş ve çıkışları ile ana meydan ve caddeleri Bayraklarla donatıldı.

Kutlama programı çerçevesinde ilk tören, 28 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 13:00’de Hükümet Konağı önünde bulunan ATATÜRK Anıtına, Kaymakam Hasan ÇİÇEK ve Belediye Başkanı Hüseyin DOĞAN tarafından çelenk sunulmasıyla başladı.

Törene Kaymakam Hasan ÇİÇEK, Belediye Başkanı Hüseyin DOĞAN, İlçe Jandarma Komutanı Mukadder DEMİR, İlçe Emniyet Müdür Vekili Gökhan YILDIRIM, Emet Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur SAYLAN, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı. Ayrıca tüm ortaokul ve liseler çelenk töreninde Bayrak ve Flamalarıyla, İlçemiz Ashaboğlu Ortaokulu da 60 kişilik temsili öğrenci grubu ile hazır bulundular.

Hükümet Konağı önünde bulunan ATATÜRK anıtına çelenklerin sunulmasının ardından, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşuna müteakip, İstiklal Marşımız okundu ve aynı anda üç öğrenci tarafından Bayrağımız göndere çekildi.

Kutlamalara, 29 Ekim 2019 Salı günü saat 09:30’da Kaymakam Hasan ÇİÇEK’ in makamında tebrikleri kabulüyle devam edildi. Kaymakamlık Makamında gerçekleşen Tebrikat Töreninin ardından Hükümet Konağı önünde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kutlama programı düzenlendi. Programa Kaymakam Hasan ÇİÇEK ve Eşi Songül ÇİÇEK, Belediye Başkanı Hüseyin DOĞAN ve Eşi Kadriye DOĞAN, İlçe Jandarma Komutanı Mukadder DEMİR, İlçe Emniyet Müdür Vekili Gökhan YILDIRIM, Emet Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur SAYLAN, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarecileri, öğretmen ve öğrencilerle birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlama programı tören yöneticisinin anonsu ile saat 10:00’da Kaymakam Hasan ÇİÇEK ve Belediye Başkanı Hüseyin DOĞAN’ın tören alanında bulunan okulların ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Kutlamanın akabinde ebediyete irtihal etmiş tüm şehit ve gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşuna müteakip, İstiklal Marşımız okundu ve aynı anda üç öğrenci tarafından Bayrağımız göndere çekildi. Kaymakam Hasan ÇİÇEK, 2023 vizyonuna yaraşır, güzel bir projeyi başlatacaklarının müjdesini verdiği günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştirdi. Kaymakam Hasan ÇİÇEK’ in konuşmalarının ardından, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu. Akabinde Gazi Emet Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi tarafından folklor gösterisinde bulunuldu. Öğrencilerimizin bu etkinlikleri büyük beğeni toplayarak, alkış aldı.

Daha sonra, ilkokullar arasında düzenlenen Cumhuriyet konulu şiir yarışması, ortaokullar arasında düzenlenen “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” okuma yarışması ve liseler arasında düzenlenen Cumhuriyet konulu Afiş ve Resim Yarışmasında birinci olan öğrencilerimize Kaymakam Hasan ÇİÇEK, ikinci olan öğrencilerimize Belediye Başkanı Hüseyin DOĞAN ve üçüncü olan öğrencilerimize de Emet Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur SAYLAN tarafından ödülleri takdim edildi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Emet Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Bandosu eşliğinde okulların katıldığı, büyük bir coşku ve heyecana sahne olan geçit töreni ile son buldu.

 

Son Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2019, Çarşamba