Emet MYO’da Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Düzenlendi

20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası çerçevesinde Yüksekokulumuzda Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.

Emet Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa Emet MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Saylan, Emet MYO Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Zeliha Erol ile Öğr. Gör. Tuğba Kanmaz, Emet MYO akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı çerçevesinde ilk önce DPÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nden Öğr. Gör. Hikmet Degeç tarafından Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı ve Şiirleri anlatıldı. Hikmet Degeç, “Mehmet Akif Ersoy Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı'nın şairidir. 20 Aralık 1873 senesinde dünyaya gelen ve 27 Aralık 1936 senesinde hayatını kaybeden istiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy 'u, bugün 146. yaş gününde saygıyla anıyoruz. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un birçok şiiri bulunmakla birlikte bunlardan Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri yazarın şiirlerini adeta yaşayıp yazdığının en güzel örneğidir” dedi.

Emet MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Saylan ise "Mehmet Akif Ersoy sadece Anadolu insanının değil tüm mazlumların kurtuluşu için dünyanın dört bir tarafına sesini duyurmanın mücadelesini vermiştir. Mehmet Akif’in İstiklal Marşı gibi bir metni yazabilmesinde, milletin var olma mücadelesini yakından takip etmesinin önemli bir rolü vardır. Mehmet Akif Ersoy’un mirası olan İstiklal Marşı, milli birlikteliği sağlamaktadır. Aynı zamanda gençlerimizin Safahat’ı okumaları, o ruhu, o inancı taşımaları, Mehmet Akif’in özlemini duyduğu Asım’ın neslinin hayat bulmasına yol açacaktır. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un insan, vatan ve millet sevgisini, dürüstlüğünü, sözüne sadakatini, mücadele ruhunu, kahramanlığını ve cesaretini iyi anlamalı ve iyi okumalıyız. Bugün 146. yaş gününde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Programda daha sonra Yüksekokul öğrencilerimiz arasında “Hakk’ın Sesi Mehmet Akif” temalı şiir yarışması düzenlendi. Yarışma sonucunda Mehmet Akif Ersoy’un Cenk Marşı’nı okuyan Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencisi Demet Hazır 1. oldu. Yarışma da ilk üçe giren öğrencilerimize ödülleri 24 Aralık 2019 tarihinde Emet Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek programda verilecektir.

Son Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2019, Pazartesi