Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulunda Okulun’nda Mezuniyet Coşkusu!

Kütahya Dumlupınar Üüniversitesi Emet Meslek Yüksekokulunda Okulun’nda Mezuniyet Coşkusu!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 2019-2020 akademik yılı düzenlenen tören ile sona erdi. Tören, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal önderliğinde gerçekleştirildi. Rektörümüz açılış konuşmasında:

‘’Değerli arkadaşlar, DPÜ mezuniyet törenli coşkulu, görkemli olurdu. Öğrencilerimiz heyecanlı olurdu. Akademisyenlerimiz bunu seyrederdi, biz de motive olurduk. Lakin bu sene maalesef kampüslerimizde, binalarımızda, Kütahya’da geleneksel olan mezuniyet törenlerini yapamadık. Bundan dolayı da hüzün içerisindeyiz. Biz millet şartları lehimize çevirmeyi bilen bir milletiz. İnanıyorum ki bu ağır şartları da milletimizin lehine çevirecek ve yolumuza devam edeceğiz. Sevgili gençler ben sizin ne kadar mezuniyet törenlerini arzuladığınızı, hayal ettiğinizi biliyorum. Mezuniyet törenlerini ve geçtiğimiz dönemde yapmış olduğumuz uzaktan eğitim isteyerek yaptığımız bir uygulama değildi. Bu bir zorunluluktu.’’ dedi.

Yüksekokulumuz 2019-2020 bölüm birincisi Çocuk Gelişimi Bölümü’nden Berna DUMAN oldu. Mezuniyet Töreni hakkında görüşlerini ifade eden Emet MYO Müdürümüz Ögr.Gör. Vedat Bakır şöyle konuştu:YOL HARİTASI OLANLAR HEDEFE KOLAY ULAŞIR. Bugün hayat yolunda ilerlerken tarihi dönemeçlerden bir tanesini geçmiş bulunuyorsunuz. Eğitim ve öğretiminiz boyunca akademik derslerin yanında hayatı da öğretmeye çalıştık. Hayat yolunda ilerlerken iyi ve kötü mücadelesi devam edecektir. Bir bedeli olsa bile iyilerden olma kararını hep aklınızda tutunuz. Sonuçta iyi olan, kötülüğü reddeden haklı çıkacaktır. Hayatın sonunda nerede olmak istiyorsanız, şu anda vereceğiniz kararlar çok önemlidir. Yol haritanız var ise hedefe kolay ulaşırsınız. Başkalarının deneme yanılmalarından ders almayı bilmeliyiz. Hayattaki sınavların bütünlemesi yoktur. Sizler bizlerden bir anahtar aldınız. Bu anahtarı kullanabilir ve geliştirebilirseniz karşınıza çıkacak tüm kapılar açılacaktır. 

Değerli öğrencilerim birimiz şarkta, birimiz garpta, birimiz cenupta olsa bile her birimiz Dumlupınar Üniversitesinin temsilcisi olarak yan yana dizilmiş elifler misali birbirimizden güç ve kuvvet alıyoruz. Bahtiyar gençler, bizler sizleri çok sevdik. Şu anda bir ayrılık değil, yeni bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. DGS ile alacağınız güzel puanlar ile sizleri tekrardan DPÜ’nün fakültelerinde, yani evinizde görmek en büyük arzumdur. Herkese çok teşekkür ederim.

DPÜ 2019-20 Mezuniyet Töreni öğrencilerimizin kep atmasıyla sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2020, Salı