Emet MYO’dan Çanakkale Şehitlerine Ziyaret

Emet Meslek Yüksekokulu, gençlere tarih bilincini aşılamayı ve milli ve manevi değerleri fark etmelerini sağlamak amacıyla vatan evlatlarının aslanlaştığı mekâna Çanakkale’ye gezi düzenledi.

Emet Meslek Yüksekokulu’nun akademik personeli, idari personeli ve öğrencileri 29 Nisan 2017 Cumartesi günü düzenlenen Çanakkale gezisine katıldılar. Çanakkale’de öncelikle sabah kahvaltı yapan grup daha sonra turist rehberleri eşliğinde Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda bulunan Şehitlik, Anafartalar, 57. Alay ve çeşitli tarihi alanları gezdiler. Gezinin ardından hep birlikte akşam yemeği yendi ve Çanakkale merkezinde bulunan Truva Atı ile tarihi bir yer olan Aynalı Çarşı gezildi. Akşam yemeğinde konuşan Emet MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Rıdvan Sezgin; Bu geziyle bir ulusa can veren, şehitlerinin kanıyla, inancıyla yoğrulmuş bu topraklarda yapılan mücadele bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu” dedi.  Geziye katılan öğrenciler, yaptıkları ziyaret ile tarih bilinçlerinin daha da geliştiğini, gençler olarak yapmaları gereken işlerin bir kez daha farkına vardıklarını, edindikleri bu deneyimi arkadaşlarına ve diğer gençlere de mutlaka aktaracaklarını ifade ettiler.