Meslek Yüksekokulumuzda Kafeterya Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Emet Meslek Yüksekokulumuzda Kafeterya açılışı gerçekleştirildi. Açılış Töreni’ne Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, Emet Kaymakamı Mahmuthan Arslan, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Garnizon komutanı Murat Kılıçaslan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şükrü Şentürk, Genel Sekreterimiz İsmail Bayram, daire başkanlarımız, akademisyenlerimiz, idari personelimiz, öğrencilerimiz, sivil toplum kurumları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış Töreni’nde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören şunları söyledi: “Açılan isabetli bölümler öğrenci sayısının artmasında en büyük etken. Mevcudiyeti koruma adına, ilçenin sosyal gelişimini sağlamak ve öğrencinin şehre entegresini sağlayacak yatırımlar yapmak, okulun gelişimine katkı sağlayacaktır. Fakülte veya  4 yıllık yüksekokul talepleriniz ise ülkemizin yaşadığı süreç normalleştiğinde mutlaka değerlendirilecek.  Tercih edilen ve Kütahya geneli bulunmayan bölümler üzerine çalışmak, bu bölümlerin açılması kadar, dolması adına da önemli. Onaylanan 2 yeni bölüm ise  talep gören isabetli bölümler. Yeni eğitim yılında bölümlerin hizmete geçmesini sağlayacağız. Çünkü Emet ve Emet Halkı okullarına ve öğrencilerine sahip çıkarak bunu hak ediyor ”dedi.

Meslek yüksekokulumuz Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Bircan tarafından, okul mevcudiyeti ve  bölümle hakkında brifing verildi. Sosyal Hizmetler ve Danışmanlık ile Acil Durum ve Afet yönetimi bölümleri senatoca onaylanırken, bu iki yeni bölüme öğretim elemanı görevlendirilmesi halinde önümüzdeki eğitim yılında öğrenci alımına başlanacağı bildirildi.

Oldukça verimli geçen istişare toplantısında Kütahya’nın maden bölgesi olması sebebiyle Bor ve yer altı kaynakları, yine Kütahya’nın zengin termal kaynakları sebebiyle su ve toprak  alanlarında üniversite olarak yoğun bir çalışma içine gireceklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören,  sözü elden madenlerden Bor’un, ve su alanında termal kaynakların ikisinindi Emet ilçesinde bulunmasının mutlaka değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

 Açılış töreni kokteylin ardından son buldu. 

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2019, Pazartesi