Tarihçe

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulu  Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 14. 02. 1994 tarih ve 94.5.332 Sayılı kararıyla kurulmuştur. 1994-1995 öğretim yılında bugünkü Ashaboğlu İlköğretim Okulu binasında Muhasebe ve İşletme Programlarıyla eğitim öğretime başlamıştır. 1998 yılında mevcut bölümlerimizin II. Öğretimleri açılarak eğitim ve öğretime devam edilmiştir. 2008 yılında Üniversite Rektörlüğümüz, Emet Kaymakamlığı, Emet Belediyesi, Yüksekokul Derneğimiz, Kamu Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Emet Halkının destekleriyle inşa edilen mevcut binasına taşınmıştır. Yine 2008 yılında Dış Ticaret, Kimya, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programları ikinci öğretimleriyle birlikte, Çocuk Gelişimi Programı ise normal öğretim olarak eğitim öğretime başlamıştır. 2010 yılı itibariyle Çocuk Gelişimi Programı ikinci öğretimi de açılmıştır. 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Maliye ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği programları açılarak, normal ve ikinci öğretim öğrenci alımına başlamıştır.

Son Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, Cuma