Öğrencilerimize Gönüllü Kan Bağışı eğitimi semineri verildi

Yüksekokulumuzda, Türk Kızılay’ının "Hedef 25" projesi çerçevesinde gönüllü kan bağışı eğitim semineri verildi. Cemal Öztürk Amfisi’nde gerçekleştirilen eğitim seminerinde konuşan Kızılay Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Neslihan EROL, “Tamamen kendi özgür iradesi ile hiçbir maddi çıkar beklemeyen kişi gönüllü kan bağışçısıdır. Yaş aralığı 18-65 olup, ağırlığı 50 kg üzerinde önemli bir sağlık problemi bulunmayan herkes kan bağışında bulunabilir. Kan bağışı gerçekten çok basit ve zaman almayan bir işlemdir. Kan acil değildir, sürekli bir ihtiyaçtır.” dedi. Gönüllü kan bağışı sayısını arttırmak için eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Erol, milyonlarca insanın hayatlarını hiç tanımadığı ve hiçbir karşılık beklemeksizin kan bağışlayan insanlara borçlu olduğunu söyledi. Erol yapmış olduğu sunumun ardından salonda bulunan öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularını yanıtladı. Kan vermenin hem topluma faydalı olma yönünden hem de sağlık açısından çok önemli bir hizmet olduğuna değinen Yüksekokul Müdürümüz Öğr. Gör. Cem GÜLTEKİN, duyarlılıklarından dolayı Kızılay yetkililerine ve öğrencilere teşekkür etti. Eğitim Seminerinin ardından Emet MYO akademik personeli, idari personeli ve öğrencileri Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, Çarşamba