2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Staj Duyurusu

1-Staj toplam 30 iş günüdür ve tek seferde yapılır.

2-Stajlar, İş Yeri Stajı şeklinde yapılacaktır.

3-Stajını yapacak öğrenciler aşağıdaki tabloda belirtilen tarih aralıklarından sadece birini tercih edeceklerdir.

*15 Temmuz 2024: Demokrasi ve Milli Birlik Günü

*Belirtilen tarihler staj gününe dahil değildir.

4-Staj başvuru formu stajın başlamasından 15 gün öncesine kadar Danışman öğretim elemanına onaylattırılır ve öğrenci tarafından Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine (OİBS) işlenir.(Örnek Uygulama)

5-Onaylanan staj başvuru formu staj başlama tarihinden 10 gün öncesine kadar öğrenci işlerine teslim edilir ve Staj Sicil Fişi ile Staj Defteri alınır.

6-İşe giriş bildirgesi talep eden öğrencilerimiz bu belgeyi e-devlet üzerinden stajın başladığı gün alabilirler.

7-Staj yaparken mazereti olup da staja ara verenler, mazeretin başladığı günden itibaren 3 iş günü içerisinde dilekçe ve mazeret belgesi ile öğrenci işlerine durumu bildirmeleri gerekmektedir.

8-Staj müracaatı yapıp staj yapmayan öğrenciler bu durumu 3 iş günü içerisinde öğrenci işleri birimine bildirmedikleri taktirde sebep oldukları kamu zararı nedeni ile haklarında disiplin soruşturması açılır.

9-Staj Defterinin tüm sayfalarında imza-kaşe-mühür olması zorunludur.

10-Staj yapmayan öğrenci mezun olamaz.

11-Staj yapacak öğrencilerin İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi; Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 7. Maddesine göre uygulamalı eğitim alınan işyerinin işvereni sorumluluğundadır.

Staj Başvuru Formuna Ulaşmak İçin Tıklayınız.

Son Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2024, Çarşamba