Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı’nın Yüksekokulumuza Ziyareti

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, Emet meslek Yüksekokulumuzu ziyaret etti.

Mustafa Şükrü Nazlı, 22.03.2017 Çarşamba Günü Yüksekokulumuz Amfisinde okul idaresi, akademisyen ve öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Referandum süreci, Yeni anayasa çalışmaları, ülkenin içeride ve dışarıda terörle olan mücadelesi hakkında öğrencilerle sohbet eden Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, öğrencilerin sorularını da cevapladı.

“Gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz.”

Milletvekili Nazlı, “Değişimden ve dönüşümden yana olan, gelecek odaklı politikalar üreten  AK Parti gençlerin partisidir. Gençlerimize güveniyor; gençliğimizi bugünün enerjisi, yarınların teminatı olarak görüyoruz. Bu doğrultuda; düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, yeniliğe ve gelişmeye açık, farklılıklara saygılı, ahlaki değerlere sahip, karar süreçlerine katılan, ülkemiz meselelerine ve çevreye duyarlı, sağlıklı ve güçlü bir gençliğin yetişmesini hedeflemekteyiz. Partimiz, gençlerimizin; siyasette, ekonomide ve toplumsal hayatta daha aktif rol almalarını sağlayarak, sorumlu, bilgili ve özgüven sahibi olmalarına azami önem vermektedir. Yeni sistemle siz gençleri de ilgilendiren önemli bir değişikliğe gidiyoruz. Seçilme yaşını 25'den 18'e indiriyoruz. Bu değişiklikle siz gençlere olan güvenimizi bir kez daha ortaya koymuş oluyoruz.16 Nisan yaşları 18 ile 25 arası olan milyonlarca gencimizin günüdür. Bu halk oylaması ülkenin yeni sisteminin olduğu kadar geleceğimizi siz gençlere emanet etme kararımızın da oylaması olacak niteliktedir. Hem bu süreçte hem de daha sonrasında gençlerimizin üstlerine düşen görevleri layıkıyla yapacakları konusundaki güvenimiz tamdır" diye konuştu.

Çanakkale 400 güne sığmayan, tarihe sığmayan bir cephe olmuştur.”

Hiç bir savaşın  Çanakkale destanı kadar konuşulmadığını dile getiren Nazlı, "1914-1918 yılları arasında Osmanlı Devleti, Kafkas, Hicaz-Yemen, Suriye-Filistin gibi birçok cephede savaşırken,  Çanakkale 400 güne sığmayan, tarihe sığmayan bir cephe olmuştur. Hayatlarını kaybetme risklerinin, yaşama şansından daha fazla olduğu  Çanakkale destanında milleti sırtlayan adamları 102 yıl sonra hala anıyoruz biz. Bir de milletin sırtından geçinenler var, onlar için de söyleyecek sözlerimiz var elbet.
2017'den bir asır geriye baktığımızda lokal olarak ülkemize yani. Terörün farklı yüzlerinin kendisini gösterdiği, uluslararası bir darbe ve işgal planının harekete geçirildiği, ekonomik kriz tehditleriyle yüzleştiğimiz 2016'dan aynı zamanda milletin kendi gücünü kavradığı, değerinin farkına varıldığı yeni bir yıla girdik.15 Temmuz'u, o günü ve sonrasında halkımızın dik duruşunu hatırlarsak, ülkemizin yeni dönemde bir denge siyaseti izlemek için yoğun bir mücadele verdiğini, vermeye de devam ettiğini, muhatap olduğumuz bütün aktörlerin  Türkiye'yi bu sistemden vazgeçirip kendi ittifak sahasına hapsetmek için çabaladığını açık bir şekilde görürsünüz. 16 Nisan'a çok az kala hala tek başına referandumu tartışmıyoruz-tartışamıyoruz. Ülkenin geleceği ile ilgili kulaktan dolma bilgilerle, efsane sunucu  Erkan Yolaç'ın televizyon tarihine damga vuran "Evet-Hayır" oyununu aratan sahnelere tanık oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Srebrenitsa da 25 bin insanın soykırımı  Hollanda'ya aittir."

AK Parti  Kütahya  Milletvekili  Mustafa Şükrü Nazlı, 25 bin mazlum Bosnalı insanı Sırplara teslim edilmesinin ayıbı da Hollandalılara aittir" dedi. Nazlı, "1992 yılında  Srebrenitsa'da  Hollanda tarafından himaye altına alınan 25 bin mazlum Bosnalı insanı Sırplara teslim edilmesinin ayıbı da Hollandalılara aittir. Bu 25 bin insanın katliamından da  Hollanda sorumludur. Bugünkü elde ettikleri refah seviyesini Milyonlarca insanın kan ve gözyaşına borçlu olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla  Avrupa gerçek yüzünü göstermektedir.  Türkiye Cumhuriyeti hükümetimiz ve devletimizde gerekli tedbiri alıp bütün dünyanın önünde yapılan bu muameleyi anlatıp kanun ve hukuk çerçevesi içinde  Türkiye'nin haklarını savunmaya devam edecektir " ifadelerini kullandı.

Programın son kısmında öğrencilerimizin sorunlarını, arzu ve isteklerini dinleyen AK Parti  Kütahya  Milletvekili  Mustafa Şükrü Nazlı onların sorularını cevapladı.

 

Son Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2019, Pazartesi