Kamuoyuna Duyuru

17.09.2024 tarihinde bir sosyal medya mecrasında sahte hesap üzerinden üniversitemizi hedef alan asılsız paylaşım üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur.

Evrensel değer ve ölçeklerde bir yükseköğretim merkezi misyonu edinerek bu yönde önemli adımlar atan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeş ve gönül coğrafyasından gelen uluslararası öğrenciler ile huzur ve barış içerisinde eğitim öğretime hazırdır. 

Üniversitemiz dünyadaki tüm üniversitelerde olduğu gibi uluslararası öğrenci adaylarının kabulünü yaparken öğrencilerin geldiği ülkelerin kanunları ve düzenleyici / denetleyici kurumlarının izin süreçlerine ve pasaport verme mevzuatına göre hareket etmektedir. Ülkemizde uluslararası öğrenciler, yükseköğretim kurumlarının tabi olduğu yasal esaslara ve mevzuatlara göre öğrencilik hakkı elde etmekte ve üniversiteler bu süreçte Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bağlı olarak şehrimizdeki ilgili paydaşlar ile iş birliği içinde hareket etmektedirler. Ayrıca DPÜ bölgede en uygun yabancı öğrenci harç ücretlerini uygulayan üniversitelerden birisi olup uluslararası öğrencilerin ödemesi gereken harç ücretlerindeki artış Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile uygulanmaktadır.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, uluslararası öğrenci kabul esaslarını, şehrin dinamikleri, kamu menfaatleri, yaşam koşulları ve çeşitli sosyal olanaklar göz önüne alarak belirlemektedir. Üniversitemizde ön lisans, lisans ve lisansüstü programlara kayıtlı 81 farklı ülkeden 8 binin üzerinde uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. 2024-2025 akademik yılı için ise YÖK’e yapılan başvuru neticesinde üniversitemize tanınan kontenjan YÖK ile yapılan daha sonraki görüşmelerde iki katına çıkarılmıştır. Tanınan bu yeni kontenjan bu yıl ikinci öğretimlerin kapanmasıyla azalması beklenen uluslararası öğrenci sayımızın bu akademik yılda da aynı seviyelerde kalacağını göstermektedir. YÖK’ün sağladığı imkânlar yanında yeni kararı ile vize süreçleri devam eden bu öğrencilerin kayıt işlemleri, 30 Kasım 2024 tarihine kadar devam edecektir. 

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliği için yasal mevzuat ve paydaş kurumlarla iş birliği içinde çalışmalarına devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ‎

18 Eylül 2024, Çarşamba / 56 defa okundu.